Over het ontstaan en de toekomst van Allemaal Dingetjes

Over het ontstaan en de toekomst van Allemaal Dingetjes

Dit ben ik dus, Patricia. 48 jaar en eigenaresse van Allemaal Dingetjes. Ik ben al heel lang samen met Ronald, we zijn in 2009 getrouwd en hebben een superlieve dochter.

Als klein meisje keek ik altijd met bewondering naar mijn ouders die heel creatief waren en hele mooie dingen konden maken. Mijn vader schilderde, was altijd aan het klussen en was ook nog muzikaal. Mijn moeder kon in mijn ogen echt alles, als het maar creatief was. En ik wilde ook alles leren. Ik was 6 of 7 en kon al breien, haken enz. En als mijn moeder een jurkje voor mij maakte op de naaimachine, maakte ik van de restjes stof hetzelfde jurkje voor mijn barbiepoppen. Creativiteit is mij dus met de paplepel ingegoten. Ooit wilde ik mijn eigen hobbywinkeltje, dat wist ik al heel jong.

Maar… ik kon ook aardig leren. Dus ik ging naar de havo, die ik uiteindelijk heb afgerond met handelswetenschappen en tekenen als examenvakken. Na de havo wist ik niet naar welke hbo-opleiding ik wilde. Dus ik koos ervoor om te gaan werken. Na 13 jaar op kantoor te hebben gewerkt als secretaresse, logistiek administratief medewerkster, planner, inkoopster enz. vond ik het wel genoeg. Ik vond het tijd om mijn droom van een eigen bedrijf waar te gaan maken. Ik nam ontslag toen onze dochter anderhalf jaar was en ben een jaar bezig geweest, naast het genieten van mijn tijd met ons meisje natuurlijk, om na te denken en onderzoek te doen naar welk bedrijf ik wilde beginnen. Ondertussen haalde ik mijn middenstandsdiploma. Dat was toen al niet meer nodig maar ik wilde dat diploma gewoon heel graag hebben, ook voor mezelf. Ik wist heel duidelijk dat ik zelfstandig ondernemer wilde worden, maar hoe en wat daar kwam ik niet echt uit. Het moest ‘iets’ creatiefs worden, dát wist ik wel. Ik heb me toen maar gewoon ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en ben begonnen met mijn eerste bedrijf; Palaro. Ik verkocht kralen, sieraden onderdelen en zelfmaakpakketten. In die tijd kon je ons vinden op bijna iedere Sieradenbeurs. In 2007 en 2008 ben ik er even tussenuit geweest, ik heb Palaro uitgeschreven en ben mij gaan richten op mijn gezin. Soms moet je even afstand nemen en andere dingen doen om uiteindelijk op het punt te komen waar je wilt zijn.

In 2008 ben ik wat dingen gaan maken om te gebruiken voor onze bruiloft in 2009. Niet alles wat ik graag op onze bruiloft wilde was te koop, dus ging ik zelf aan de slag. De eerste producten die ik maakte vond ik niet zo geschikt voor onze bruiloft en verkocht ik op Marktplaats. Ik had nog wat materialen over en maakte nog wat trouwartikelen. Zo ontstond ineens het idee voor een webwinkel, Trouwdingetjes. Ik ging enthousiast aan de slag en kocht leuke materialen in. Maar niet alles was geschikt om te gebruiken, ik hield veel over en kwam zo op het idee om nog een webwinkel erbij te maken om al die 'dingetjes' te kunnen verkopen en noemde het, heel verrassend: Allemaal Dingetjes. Die namen klonken voor mij heel logisch en daarmee heb ik mijn bedrijf ingeschreven bij de KvK met als bedrijfsnaam LM Crafts (LM zijn de initialen van onze dochter). Tijdens oud en nieuw, op 1-1-2010 om 00:01 uur heb ik heel symbolisch beide webwinkels online gezet en ben begonnen aan een nieuw avontuur!


Inmiddels zijn we dus alweer bijna 11 jaar verder. De tijd is heel hard gegaan. Door verschillende omstandigheden (ziekte, verhuizingen enz.) heb ik Allemaal Dingetjes kleiner en later weer groter gemaakt. Ik heb er samen met mijn man Ronald vaak over nagedacht hoe we de toekomst van LM Crafts zien. We hebben nu een duidelijk plan voor de komende 10 jaar. Een duidelijke richting voor Allemaal Dingetjes. En voor mijn andere webwinkel, want daar is tot mijn grote spijt vaak tot nu toe geen tijd voor geweest. Terwijl ik juist zo houd van mooie dingen maken.

We hebben sinds eind vorig jaar een leuke loods voor Allemaal Dingetjes waar we voorlopig nog genoeg ruimte hebben om uit te breiden, en dit gaan we in 2020 dan ook zeker doen! Er is nog zoveel te doen en te ontdekken op het gebied van haaraccessoires maken.

Loods van Allemaal Dingetjes


De komende tijd zullen wij o.a. wat vaker gaan bloggen, meer tutorials gaan maken en heel veel informatie delen over wat er allemaal komt kijken bij het maken van haarspeldjes, haarstrikken en leuke bijpassende kindersieraden. Wij zullen ons assortiment verder blijven uitbreiden zodat je straks voor alles op het gebied van haaraccessoires maken bij ons terecht kunt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je een mailtje zodra er een nieuw blog of tutorial online staat en als er nieuwe leuke producten zijn toegevoegd.
   Patricia     22-11-2019 15:47     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Hulp nodig?

Hulp nodig?


Bel/WhatsApp Patricia
op 06-38783093