Wat zijn kniphoesjes?

Wat zijn kniphoesjes?

Kniphoesjes zijn een soort applicaties van stof in meerdere lagen. De bovenkant is meestal gemaakt van satijn of katoen. Je hebt hoesjes met of zonder stippen, met ruitjes, bloemetjes of effen. De onderste laag is gemaakt van een viltachtig materiaal. Dit voelt lekker zacht aan. Middenin het kniphoesje is een dun laagje schuim verwerkt. Door het laagje schuim, en doordat de randen van het hoesje platgedrukt zijn, krijg je een beetje een opbollend 3D-effect. Eigenlijk is het hoesje dus een soort applicatie in druppel vorm. Er zit dus ook geen opening in, die moet je er zelf namelijk in knippen. Je moet alleen even weten hoe. Hieronder leggen wij je uit hoe je dat het beste kunt doen. Het is niet moeilijk, maar lees even goed deze instructie dan kun je daarna aan de slag om zelf leuke haarspeldjes te maken met klik klak speldjes en kniphoesjes! Het is superleuk om te doen. Je kunt heel veel verschillende combinaties maken waardoor het een hele leuke hobby is en blijft.

 

Hoe gebruik je een kniphoesje in combinatie met een klik klak speldje?

Je kunt de hoesjes op de speldjes lijmen, dat lijkt natuurlijk logisch. Dit is echter niet de bedoeling. Wat wel de bedoeling is? Je knipt in de onderste laag overdwars een sneetje met een schaartje met een puntje wat goed knipt. Als je dat hebt gedaan is de applicatie een hoesje geworden en kun je het klik klak speldje erin schuiven. Het uiteinde kun je eroverheen trekken als je dat wilt maar meestal is dat niet zo mooi en je kunt daarmee ook het hoesje beschadigen. Bekijk hier hoe het dan wel moet:
 

Wat zijn kniphoesjes en hoe gebruik je ze?
 

Lijmen is beter!

Wij adviseren om Hasulith sieradenlijm te gebruiken. Doe er een druppel op, druk het aan en laat het minstens 12 uur drogen. Eventueel kun je er een knijper op doen zodat het wat beter blijft zitten. Doe dit alleen als je later nog een bloem of roosje op de bovenkant van het hoesje wilt lijmen (LET OP: als je een bloem of roosje van textiel op het hoesje wilt lijmen kun je dat het beste doen met Gutermann textiellijm)
 

Als je haarspeldjes gaat maken dan wil je natuurlijk wel een beetje variatie in je materialen. Dat komt goed uit! Want kniphoesjes zijn er namelijk in veel verschillende kleuren en uitvoeringen. 
 

Welke maat kniphoesjes moet ik nemen voor welke leeftijd?

Ze zijn verkrijgbaar in 3 verschillende maten:
35mm voor 30mm klik klak speldjes
(deze worden meestal voor baby haarspeldjes gebruikt)
45mm voor 40mm klik klak speldjes
(voor kleine meisjes van 1-2 jaar of iets oudere meisjes met niet zulk dik haar)
55mm voor 50mm klik klak speldjes
(voor de wat oudere meisjes vanaf 3 jaar of jongere meisjes met dik haar

 

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op en stel ze gerust. Heb je geen vragen meer en wil je graag aan de slag, bekijk en bestel alle kniphoesjes dan hier.
 

   
 
  Patricia     01-12-2019 20:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Hulp nodig?

Hulp nodig?


Bel/WhatsApp Patricia
op 06-38783093