Wat zijn klik klak speldjes?

Wat zijn klik klak speldjes?

Je hebt vast wel eens van klik klak speldjes gehoord. Ze worden ook wel knipjes genoemd, of clipjes. Klik klak speldjes zijn speldjes gemaakt van dun plaatmateriaal (metaal). Je kunt ze openklikken, in het haar doen en weer dichtklikken (vandaar klik klak). Ze zijn licht gebogen en bestaan uit een onderkant en bovenkant die aan elkaar vastzitten. De onderkant heeft een uitstekend puntje wat door het midden van de bovenkant gaat. Zo sluit het speldje goed aan en blijft het in het haar zitten. Dit soort speldjes zijn er in heel veel verschillende maten en uitvoeringen. De meest voorkomende zijn zilverkleurige in 30mm, 40mm of 50mm.


 

Waarom zit er een gat in het klik klak speldje?

Sommige speldjes hebben een gaatje in het uiteinde, of zelfs 2 gaatjes. Hierdoor kun je gemakkelijk een applicatie vastnaaien op het speldje zodat het goed vast blijft zitten. Als je een speldje met twee gaten gebruikt, kun je ook knopen gebruiken als bloemhartje. Zo zit het speldje goed in elkaar, omdat de knoop alles op zijn plaats houdt. Bovendien krijg je als je het knoopje goed aantrekt met garen, een beetje een opbollend, 3D effect. Omdat er natuurlijk heel veel verschillende knoopjes verkrijgbaar zijn kun je eindeloos veel leuke variaties bedenken!

klik klak speldjes met gat of twee gaten

 

Speldjes met kniphoesjes

Er zijn ook kniphoesjes verkrijgbaar die je over de speldjes heen kunt doen. Zo zie je niets meer van het knipje. Bovendien zijn de kniphoesjes er in veel verschillende uitvoeringen. Hieronder wat leuke voorbeelden. Over variatie gesproken, je kunt je lekker uitleven! Houd er rekening mee dat het kniphoesje altijd iets langer is (ong.5mm) dan het klik klak speldje.Ben je enthousiast geworden en wil je graag aan de slag om zelf leuke haarspeldjes te maken met klik klak speldjes? Bekijk dan ons assortiment haarspeldjes materialen.

Of bekijk eerst alle leuke voorbeelden voor haarspeldjes maken die wij zelf voor jou op onze website hebben gezet. Bij deze inspiratie voorbeelden zie je meteen alle onderdelen, zo is het wel heel makkelijk materialen bestellen.

Succes. Maak er wat moois van!


 
  Patricia     10-12-2019 19:49     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.