Hoe vind je inspiratie voor het maken van haarspeldjes?

Hoe vind je inspiratie voor het maken van haarspeldjes?

Ben je op zoek naar inspiratie om zelf haarspeldjes te maken? Dan hebben wij een aantal leuke tips voor jou. Maar eerst: Koop een mooi notitieboekje (liefst zonder lijntjes, en niet al te groot) en doe deze in je tas. Zorg dat je daarnaast minimaal een pen of potlood in je tas hebt, dan kun je altijd waar je ook bent even snel een notitie of tekening maken, mocht je ineens geïnspireerd raken. Je mobiele telefoon heb je meestal ook bij je, zorg dat je daarop een mapje hebt waar je foto's in bewaart van leuke haarspeldjes, combinaties die je zelf hebt verzonnen en leuke dingetjes waardoor je inspiratie hebt gekregen.
 

Tips inspiratie haarspeldjes maken

  1. Kijk eens om je heen
  2. Jouw eigen dochter kan jouw grootste inspiratiebron zijn
  3. Kleuren inspiratie zoeken
  4. Inspiratie vinden bij anderen
  5. Inspiratie uit de (kinder)mode
  6. Inspiratie door Allemaal Dingetjes
 

Kijk eens om je heen en vind jouw inspiratie

Het lijkt zo simpel en dat is het eigenlijk ook: Kijk eens om je heen! Stap naar buiten, loop een rondje door het park of door een winkelcentrum. Blader eens door een tijdschrift, lees een (kinder)boek. Zelfs een tuincentrum of dames kledingwinkel kan een inspiratiebron zijn waardoor je ineens op een leuk idee komt voor een nieuw model haarspeldje of een hele andere (kleur)combinatie, waar je eerder nog niet aan had gedacht.


 

Jouw eigen dochter kan jouw grootste inspiratiebron zijn

Zet de kledingkast van je dochter eens open en ga ervoor staan. Wat zie je voor kleuren? Zijn er kleuren die vaak voorkomen? Waarschijnlijk roze, maar niet ieder meisje houdt van roze. Zeker als je haarspeldjes maakt en verkoopt, wil je natuurlijk ook wel eens iets anders aan kunnen bieden aan je klanten. Een beetje variatie in plaats van altijd hetzelfde. Wat heel leuk is om te doen: Leg de verschillende materialen eens allemaal los op een grote tafel, pak iets te drinken en iets lekkers erbij en ga samen met je dochter combinaties maken. Gewoon laagjes op elkaar leggen. En dan kijken of de combinatie jou en/of je dochter aanspreekt. Vergeet de combinaties niet te fotograferen, dan hoef je ze niet allemaal te onthouden en kun je de combinaties later nog eens op je gemak bekijken. Je zult zien dat jouw dochter hele andere combinaties maakt dan jijzelf. Kinderen zien dingen nu eenmaal anders. En zo kom je er ook achter hoe een kind straks waarschijnlijk naar de speldjes kijkt die je gaat maken. Heb je geen dochter? Dan heb je wellicht wel een (achter)nichtje, buurmeisje enz. Eventueel kun je haar moeder of grote zus er ook bij betrekken. Maak er een gezellige middag van en raak zo geïnspireerd dat je voorlopig even vooruit kunt.

 

Kleuren inspiratie zoeken

Vind je het moeilijk om een keuze te maken tussen diverse kleuren? Lees ons Blog over hoe je kleuren kunt kiezen.

 

Inspiratie vinden bij anderen

Het is natuurlijk de makkelijkste manier: Je kijkt naar de haarspeldjes die anderen hebben gemaakt en maakt die zelf ook. Als je dat leuk vindt en je maakt haarspeldjes voor je eigen dochter bijvoorbeeld, vooral doen. Maak je zelf haarspeldjes om te verkopen dan moet je je eens afvragen of je precies dezelfde speldjes wilt maken als je concurrent(en). Is het niet veel leuker om iets heel anders te maken? Andere materialen, andere kleurcombinaties zijn soms verrassend leuk. En zo maak jij je eigen unieke collectie haarspeldjes. Toch is het niet verkeerd om af en toe te zien wat anderen doen. Al is het maar om te zien hoe je het niet wilt doen. Of om te zien hoe zij het gedaan hebben zodat je zelf je eigen draai eraan kunt geven. Dus: vind je inspiratie bij anderen maar behoud je eigen stijl.

 

Inspiratie uit de (kinder)mode

Als je nieuwe kleertjes voor je dochter hebt gekocht, is het vaak leuk om bijpassende haaraccessoires te maken. Het is alleen soms lastig om de juiste bijpassende kleuren te vinden. En je wilt natuurlijk niet allemaal haarspeldjes materialen bestellen die er niet bij passen. Tip van ons: Maak een (duidelijke) foto, liefst gemaakt bij daglicht, van het shirtje of jurkje waar je iets bij wilt maken en stuur het per e-mail, facebook of WhatsApp naar ons. Wij kunnen jou dan wellicht adviseren.

 

Inspiratie door Allemaal Dingetjes

Vind je het nog steeds lastig om inspiratie te vinden? Wij hebben een aparte pagina gemaakt waar je heel veel inspiratie vindt om haarspeldjes te maken, en voor verschillende technieken. Er komen steeds meer leuke voorbeelden om haarspeldjes te maken bij. Op deze pagina's kun je meteen de materialen bekijken en bestellen. Heel handig, zo hoef je niet zelf op zoek naar de bijpassende materialen en wordt het speldje uiteindelijk ook precies zoals je op het voorbeeld ziet!

Ik hoop dat je iets hebt aan bovenstaande tips. Je kunt het beste gewoon lekker aan de slag gaan, al ben je nog maar een beetje geïnspireerd. Als je lekker bezig bent krijg je door het doen namelijk nog veel meer inspiratie. Dat gaat helemaal vanzelf, zeker als je een beetje creatief bent. Heel veel succes! 
  Patricia     15-12-2019 19:26     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Hulp nodig?

Hulp nodig?


Bel/WhatsApp Patricia
op 06-38783093