Haarspeldjes maken met een knoopje

Hoe maak je haarspeldjes met knoopjes?

Je kunt een speldje ook met een knoopje als bloemhartje maken. Je kunt er een leuk effect mee bereiken, en het zit ook nog eens heel stevig vast! Wij hebben heel veel knoopjes in ons assortiment, en in combinatie met de bloemapplicaties kun je lekker veel kanten op. Wil je ook leren hoe je zelf leuke knipjes met knopen kunt maken, bekijk dan deze uitgebreide tutorial!

Haarspeldjes maken met knoopjes
Benodigdheden (voor 1 paar haarspeldjes):
- naald, garen en schaar
- sieradenlijm of een lijmpistool
- diverse applicaties naar keuze
- 2 klikklak speldjes met 2 gaten
- 2 knoopjes
- 2 vilt rondjes
- eventueel kun je kniphoesjes gebruiken

Haarspeldjes maken met knoopjes
Tip: gebruik je een kniphoesje dan kun je het beste eerst het klikklak speldje in het kniphoesje doen voordat je de bloem aan het speldje vastnaait Zie deze werkbeschrijving voor het kniphoesje. Hecht het draad aan aan de onderkant van de grootste applicatie. Een paar keer op dezelfde plaats met naald en draad en het zit goed vast.

Haarspeldjes maken met knoopjes
Leg de verschillende applicaties op elkaar en steek de naald van onder naar boven door de applicaties heen om alles goed op elkaar te naaien. Eventueel kun je dit laag voor laag doen.
 Haarspeldjes maken met knoopjes
Naai het knoopje vast, steek dwars door de applicaties heen van boven naar onder en aan de onderkant door één van de gaatjes van het  klikklak speldje. Dan weer naar boven door het knoopje en terug naar beneden door het andere gaatje van het klikklak speldje. Herhaal dit een paar keer en doe dit zo netjes mogelijk, het vergt enige oefening.

Haarspeldjes maken met knoopjes
Zo ziet de voorkant/bovenkant van het haarspeldje eruit. Kijk goed of alles naar wens is, je kunt het nu eventueel nog aanpassen.

Haarspeldjes maken met knoopjes tutorial
Nu kun je het aan de onderkant afhechten. Ga een paar keer met de naald en draad door de onderkant van de onderste applicatie (in dit geval de oranje bloem) en door één van de gaatjes van het klikklak speldje. Zorg dat het goed stevig vast zit. Hecht af door de naald een paar keer op dezelfde plek in de applicatie te steken, net als het aanhechten.

Haarspeldjes maken met knoopjes tutorial
Nu zie je aan de onderkant het garen zitten natuurlijk. Dit kun je netjes wegwerken door met een flinke druppel Hasulith sieradenlijm of hete lijm (lijmpistool) een vilt rondje aan de onderkant te plakken, over het uiteinde van het klikklak speldje een. Indien je dat fijner vindt of geen lijm wilt gebruiken kun je het vilt rondje ook vastnaaien.

Haarspeldjes maken met knoopjes tutorial
Indien je de sieradenlijm gebruikt kun je het beste een knijper op het geheel doen en het minstens 12 uur laten laten drogen. De Hasulith sieradenlijm is geen secondelijm!

Haarspeldjes maken met knoopjes tutorial
Klaar!

Wij hebben een aantal leuke voorbeelden gemaakt met de bijbehorende onderdelen maar je kunt natuurlijk ook zelf materialen uitzoeken. Er zijn duizenden combinaties mogelijk, hopelijk heb je zelf door deze tutorial leuke ideetjes en inspiratie opgedaan!
Laatst bekeken producten